Список на проекти

1

FileZilla®

FileZilla® е клиент со вкрстена платформа FTP, SFTP и FTPS со огромен список на карактеристики, кој поддржува Windows, Mac OS X, Linux и многу повеќе. Динамичните алатки на FileZilla ви помагаат лесно да пренесете датотеки помеѓу вашата локална маши…
2

7-Zip

7-Zip е архив на датотеки со висок однос на компресија. Можете да користите 7-Zip на кој било компјутер, вклучително и компјутер во трговска организација. Вие не треба да се регистрирате или да платите за 7-поштенски патент. 7-Zip работи за Windows …
3

Notepad++

Проектот за Notepad ++ се префрла во GitHub: https://github.com/notepad-plus-plus/notepad-plus-plus
4

KeePass

KeePass Password Safe е бесплатен, отворен извор, лесен и лесен за употреба, лозинка за Windows, Linux и Mac OS X, со пристаништа за Android, iPhone / iPad и други мобилни уреди. Со толку многу лозинки што треба да ги запомните и потребата да се раз…
5

Stellarium

Stellarium овозможува 3D фото-реалистично небо во реално време со OpenGL. Прикажува везди, соstвездија, планети, маглини и други работи како земја, пејзаж, атмосфера итн.
6

FreeFileSync

FreeFileSync е бесплатен софтвер со отворен извор кој ви помага да ги синхронизирате датотеките и да ги синхронизирате папките за Windows, Linux и macOS. Тој е дизајниран да го заштеди вашето време во поставување и водење резервни копии на податоци,…
7

Media Player Classic Home Cinema: MPC-HC

Класично домашно кино Media Player (MPC-HC) е исклучително лесен, медија плеер со отворен извор за Windows®. Класично домашно кино Media Player ги поддржува сите вообичаени формати на видео и аудио датотеки што се достапни за репродукција. Врз основ…
8

Apache OpenOffice

Бесплатна алтернатива за алатки за продуктивноста на Office: Apache OpenOffice - порано позната како OpenOffice.org - е пакет софтверски софтвер за продуктивност со отворен извор кој содржи процесор за зборови, табела, презентација, графика, уредник…
9

Rigs of Rods

Rigs of Rods е 3Д симулатор игра каде можете да возите, летате и да испловите разни возила користејќи точен и уникатен мотор за физика со меко тело. Од 2014 година, развојот продолжи на https://github.com/RigsOfRods/rigs-of-rods Ажурирање: 10/30/201…
10

Audacity

Зачудливоста веќе не е во „SourceForge“. Зачудливоста може да се преземе преку веб-страницата AudacityTeam, наместо тоа: https://www.audacityteam.org/download/ Добросталивоста е бесплатен, лесен-за-користење, мулти-песна аудио едитор и рекордер за W…
11

Classic Shell

Класичен Шел додава некои карактеристики што недостасуваат на Виндоус 7, 8, 8.1 и Виста како класично стартно мени, лента со алатки за Explorer и други. [b] Забелешка: [/ b] Софтверот достапен овде не е најновата верзија. Посетете ја новата веб-стра…
12

PortableApps.com

https://PortableApps.com е најпопуларното преносно софтверско решение во светот што ви овозможува да го земете омилениот софтвер за Виндоус со вас. Работи во која било папка на cloud drive (Dropbox, Google Drive, OneDrive, итн.), На кој било преносе…
13

Sweet Home 3D

Sweet Home 3D е апликација за внатрешен дизајн кој ви помага брзо да го нацртате планот на вашата куќа, да закачите мебел на неа и да ги посетите резултатите во 3D.
14

CamStudio - Screen Recorder

CamStudio ги снима екранот и аудио активност на вашиот компјутер за да креирате видео-датотеки со AVI и ги претвора во флеш видео клипови со брзина на ширина, блиц до Flash (SWF). CamStudio исто така ви овозможува да додавате наслови на екранот или …
15

FreeMind

Мапирање со умови, а во исто време и хиерархиски уредник кој е лесен за ракување, со силен акцент на преклопување. Овие две не се навистина две различни работи, само два различни описи на една апликација. Често се користи за знаење и управување со с…
16

Password Safe

Безбедна лозинка е алатка за бази на податоци со лозинка. Корисниците можат да ги чуваат своите лозинки безбедно шифрирани на своите компјутери. Една сигурна комбинација ги отклучува сите нив.
17

GO Contact Sync Mod

+++ NEWS +++ Најновите верзии на Библиотеката со клиенти на API на Google за .NET паднаа поддршка за .NET 4.0. Минимален услов за GO Contact Sync Mod (започнувајќи со v3.10.0) е. NET 4.5 кој не работи на Windows XP. ---------------------------------…
18

Freeplane

Апликација за мапирање на ум, управување со знаење, управување со проекти. Развијте, организирајте и комуницирајте ги вашите идеи и знаење на најефикасен начин.
19

WinMerge

WinMerge е алатка за Виндоус за приказ и спојување на визуелна разлика, како за датотеки така и за директориуми. Премногу е корисно за да одредите што се сменило помеѓу верзиите во датотеката, а потоа да ги споите тие промени. WinMerge има поддршка …
20

Mumble

Mumble е софтвер со отворен извор, ниско латентно, висококвалитетно говорно разговор првенствено наменето за употреба додека се игра. Вклучува поврзување на играта, така што гласот од другите играчи доаѓа од правецот на нивните карактери и ехо откаж…