Cool Reader

Крос-платформа читач на е-книги базиран на XML / CSS

CoolReader е брз и мал крос-платформа читач на е-книги базиран на XML / CSS, за работна површина и рачни уреди. Поддржани формати: FB2, TXT, RTF, DOC, TCR, HTML, EPUB, CHM, PDB, MOBI. Платформи: Win32, Linux, Android. Пренесено на некои уреди базирани на eInk.

  • Прочитајте ги електронските книги во формати FB2, TXT, RTF, DOC, TCR, HTML, EPUB, CHM, PDB, MOBI
  • Поддршка за лист за стилови
  • Многу прилагодувања за подобри перформанси во читањето

Коментари