DOSBox

Емулатор со отворен извор ДОС да работи стари игри со ДОС

DOSBox емулира целосен компјутер x86 со звук и ДОС. Неговата главна употреба е да извршите стари игри со ДОС на платформи кои немаат ДОС (Виндоус 7, 8, 8.1 и 10 / Linux / FreeBSD / Mac OS X)

Кориснички интерфејс
Win32 (MS Windows), X Window System (X11), Cocoa (MacOS X), Carbon (Mac OS X)
Програмски јазик
C++, C

Коментари