Greenshot - Screen Recorder

Бесплатна и алатка за слики од отворен извор оптимизирана за продуктивност

Greenshot е лесна софтверска алатка за слики од екранот за Виндоус која брзо креира слики од екранот на избраниот регион, прозорец или цел екран; можете дури и да снимите комплетни (скролувачки) веб-страници од Internet Explorer. Greenshot лесно забележува, истакнува или обезмастува делови од екранот. Greenshot, исто така, извезува слики од екранот на различни начини: зачувајте во датотека, испратете на печатач, копирајте во таблата со исечоци, прикачете се на е-пошта, испратете програми на Microsoft Office или испратите на веб-страници со фотографии како Фликр или Пикаса. И Greenshot има многу повеќе опции, за да го поедностави креирањето и да работи со слики од екранот секој ден. Севкупно, Greenshot е лесно разбирлив и конфигуриран, затоа е ефикасна алатка за проектни менаџери, развивачи на софтвер, технички писатели, тестери и секој друг што создава слики од екранот.

 • Снимајте комплетни или делумни слики од екранот
 • Лесно забележувајте, обележете или замаглувајте слики од екранот
 • Испратете слики од екранот на датотека, таблата со исечоци, печатач или како додатоци за е-пошта

Преглед

Greenshot е елегантна алатка за фаќање на екран за Виндоус која нуди многу исти функции како и нејзините сопствени колеги. Greenshot нуди стандардни поставки на екранот за печатење со комбинации на копчињата копчиња што фаќаат екран, прозорец или регион од кое било. Greenshot исто така ви овозможува да испратите слика на вграден уредувач на слики, да го копирате во таблата со исечоци, да ја испратите на печатачот, да го извезувате во Microsoft Office или да ја поставите во програма заснована на облак (Содржина, Box.com, Dropbox , Флик, Имгур без / со лозинка, ЈИРА, Пикаса-Веб). И Greenshot нуди некои одлични одлики како што е нефусфат , што ви овозможува да направите дел од екранот нечитлив со пиксилација или замаглување, и препознавање на оптички карактер (OCR). Севкупно, ние го сакаме Greenshot да ги фати основните елементи на екранот и да дозволиме да ги персонализираме стандардните вредности на клучот што ги користиме кога го правиме тоа.

Гриншет на прв поглед

Користењето на Greenshot е без напор; требаше да се инсталираат и стартуваат само неколку минути. По лансирањето, забележавме четири комбинации на копчињата копчиња кои се претходно наместени за снимање слики и опција за нивно персонализирање. Во Greenshot, откако ќе изберете слика, таа се претвора во зелена момент и потоа произведува звук на блендата за камера за да ве известиме дека вашата слика е креирана. И, откако ќе направите снимка и ќе ја фатите во посакуваниот формат (JPEG, BMP, GIF и PNG), снимката можете да ја разубавите со стрели, текст, итн. Покрај можноста за поставување на претходно поставени формати, имате можност за да го конфигурирате Greenshot за да ги зачувате вашите слики директно во таблата со исечоци или да ги испратите до печатачот.

Детали за производот

Еве детален преглед на карактеристиките на Гриншот:
 • Снимање слики - Сликата брзо креира слики од екранот на избраниот регион, прозорец или цел екран; можете дури и да снимите комплетни (скролувачки) веб-страници од Internet Explorer.
 • Уредување слики - Сликата лесно може да забележува, нагласува или да обезмастува делови од екранот.
 • Споделување слики — Снимките на екранот извезуваат слики на различни начини: зачувајте во датотека, испратете до печатач, копирајте во таблата со исечоци, прикачете на е-пошта, испратете канцелариски програми или поставете ги на веб-страници со фотографии како Фликр или Пикаса и други.
 • Дополнителни опции reenGreenshot нуди многу дополнителни опции за поедноставување на вашата работа со слики од екранот, како што е препознавање оптички знаци (OCR).
 • Мулти-јазична поддршка reenВо екранот поддржуваат 32 јазици ширум светот.

Добрите

Конс

Greenshot снима слики брзо и има голем број вградени претходно поставени елементи што ви овозможуваат да ги прилагодувате по ваш вкус. Greenshot не дозволува да менувате вградени слики или обратна боја на темна позадина како што тоа го прави Snagit.

Брзи спецификации

 • Верзија: 1.1.9.13
 • Датум на додавање: 09.07.2014 година
 • Оперативни системи: Виндоус

Коментари