Список на проекти : Јазик - Бразилски португалски

1

Notepad++

Проектот за Notepad ++ се префрла во GitHub: https://github.com/notepad-plus-plus/notepad-plus-plus
2

KeePass

KeePass Password Safe е бесплатен, отворен извор, лесен и лесен за употреба, лозинка за Windows, Linux и Mac OS X, со пристаништа за Android, iPhone / iPad и други мобилни уреди. Со толку многу лозинки што треба да ги запомните и потребата да се раз…
3

Stellarium

Stellarium овозможува 3D фото-реалистично небо во реално време со OpenGL. Прикажува везди, соstвездија, планети, маглини и други работи како земја, пејзаж, атмосфера итн.
4

FreeFileSync

FreeFileSync е бесплатен софтвер со отворен извор кој ви помага да ги синхронизирате датотеките и да ги синхронизирате папките за Windows, Linux и macOS. Тој е дизајниран да го заштеди вашето време во поставување и водење резервни копии на податоци,…
5

Media Player Classic Home Cinema: MPC-HC

Класично домашно кино Media Player (MPC-HC) е исклучително лесен, медија плеер со отворен извор за Windows®. Класично домашно кино Media Player ги поддржува сите вообичаени формати на видео и аудио датотеки што се достапни за репродукција. Врз основ…
6

Audacity

Зачудливоста веќе не е во „SourceForge“. Зачудливоста може да се преземе преку веб-страницата AudacityTeam, наместо тоа: https://www.audacityteam.org/download/ Добросталивоста е бесплатен, лесен-за-користење, мулти-песна аудио едитор и рекордер за W…
7

Classic Shell

Класичен Шел додава некои карактеристики што недостасуваат на Виндоус 7, 8, 8.1 и Виста како класично стартно мени, лента со алатки за Explorer и други. [b] Забелешка: [/ b] Софтверот достапен овде не е најновата верзија. Посетете ја новата веб-стра…
8

PortableApps.com

https://PortableApps.com е најпопуларното преносно софтверско решение во светот што ви овозможува да го земете омилениот софтвер за Виндоус со вас. Работи во која било папка на cloud drive (Dropbox, Google Drive, OneDrive, итн.), На кој било преносе…
9

Sweet Home 3D

Sweet Home 3D е апликација за внатрешен дизајн кој ви помага брзо да го нацртате планот на вашата куќа, да закачите мебел на неа и да ги посетите резултатите во 3D.
10

WinMerge

WinMerge е алатка за Виндоус за приказ и спојување на визуелна разлика, како за датотеки така и за директориуми. Премногу е корисно за да одредите што се сменило помеѓу верзиите во датотеката, а потоа да ги споите тие промени. WinMerge има поддршка …
11

qBittorrent

Напреден и мулти-платформа клиент BitTorrent со убав кориснички интерфејс Qt, како и веб-интерфејс за далечински управувач и интегриран пребарувач. qBittorrent има за цел да ги задоволи потребите на повеќето корисници додека користат што е можно пом…
12

WinSCP

WinSCP е популарен слободен SFTP и FTP клиент за Виндоус, моќен управувач со датотеки што ќе ја подобри вашата продуктивност. Тој нуди лесен за употреба GUI за копирање датотеки помеѓу локален и далечински компјутер користејќи повеќе протоколи: Amaz…
13

Greenshot - Screen Recorder

Greenshot е лесна софтверска алатка за слики од екранот за Виндоус која брзо креира слики од екранот на избраниот регион, прозорец или цел екран; можете дури и да снимите комплетни (скролувачки) веб-страници од Internet Explorer. Greenshot лесно заб…
14

Vuze - Azureus

Вузе (порано Азуреус) е исклучително моќен и прилагодлив клиент на BitTorrent. Пребарувајте и преземете torrent-датотеки. Репродукција, конвертирање и транскрипција на видеа и музика за репродукција на многу уреди како PSP, TiVo, XBox, PS3, iTunes (…
15

TortoiseSVN

TortoiseSVN е клиент за субверзија (SVN), што се имплементира како екстензија за обвивка за прозорци. Што значи дека е достапно право таму каде што ви треба: во Explorer-датотеката Виндоус. Интуитивен и лесен за употреба, бидејќи не бара да се изврш…
16

eMule

eMule е бесплатен клиент за споделување датотеки од peer-to-peer (P2P) за Microsoft Windows, кој беше лансиран во 2002 година, како алтернатива на eDonkey2000. До денес, eMule е еден од најголемите и најсигурни клиенти во светот за споделување на да…
17

phpMyAdmin

phpMyAdmin е алатка напишана во PHP наменета да се справи со администрацијата на MySQL преку Интернет. Во моментов може да креира и испушти бази на податоци, да креира / падне / менува табели, да избрише / уредува / додава колони, да изврши каква би…
18

JPEGView - Image Viewer and Editor

JPEGView е чиста, брза и високо конфигурирачка гледачка / уредничка за JPEG, BMP, PNG, WEBP, TGA, GIF и TIFF слики со минимален GUI. Обезбедена е основна обработка на слика при летање - овозможувајќи прилагодување на типичните параметри како острина…
19

Lazarus

Lazarus IDE е стабилно и богато опкружување со визуелно програмирање за компајлерот FreePascal. Поддржува создавање самостојни графички и конзолни апликации и работи на Linux, FreeBSD, MacOSX и Windows.
20

Celestia

Celestia е апликација за 3D визуелизација на просторот во реално време, со детален модел на сончевиот систем, над 100,000 starsвезди, повеќе од 10,000 галаксии и механизам за проширување за додавање на повеќе објекти.