Список на проекти : Јазик - Шпански

1

FileZilla®

FileZilla® е клиент со вкрстена платформа FTP, SFTP и FTPS со огромен список на карактеристики, кој поддржува Windows, Mac OS X, Linux и многу повеќе. Динамичните алатки на FileZilla ви помагаат лесно да пренесете датотеки помеѓу вашата локална маши…
2

Notepad++

Проектот за Notepad ++ се префрла во GitHub: https://github.com/notepad-plus-plus/notepad-plus-plus
3

KeePass

KeePass Password Safe е бесплатен, отворен извор, лесен и лесен за употреба, лозинка за Windows, Linux и Mac OS X, со пристаништа за Android, iPhone / iPad и други мобилни уреди. Со толку многу лозинки што треба да ги запомните и потребата да се раз…
4

Stellarium

Stellarium овозможува 3D фото-реалистично небо во реално време со OpenGL. Прикажува везди, соstвездија, планети, маглини и други работи како земја, пејзаж, атмосфера итн.
5

FreeFileSync

FreeFileSync е бесплатен софтвер со отворен извор кој ви помага да ги синхронизирате датотеките и да ги синхронизирате папките за Windows, Linux и macOS. Тој е дизајниран да го заштеди вашето време во поставување и водење резервни копии на податоци,…
6

Media Player Classic Home Cinema: MPC-HC

Класично домашно кино Media Player (MPC-HC) е исклучително лесен, медија плеер со отворен извор за Windows®. Класично домашно кино Media Player ги поддржува сите вообичаени формати на видео и аудио датотеки што се достапни за репродукција. Врз основ…
7

Rigs of Rods

Rigs of Rods е 3Д симулатор игра каде можете да возите, летате и да испловите разни возила користејќи точен и уникатен мотор за физика со меко тело. Од 2014 година, развојот продолжи на https://github.com/RigsOfRods/rigs-of-rods Ажурирање: 10/30/201…
8

Audacity

Зачудливоста веќе не е во „SourceForge“. Зачудливоста може да се преземе преку веб-страницата AudacityTeam, наместо тоа: https://www.audacityteam.org/download/ Добросталивоста е бесплатен, лесен-за-користење, мулти-песна аудио едитор и рекордер за W…
9

Classic Shell

Класичен Шел додава некои карактеристики што недостасуваат на Виндоус 7, 8, 8.1 и Виста како класично стартно мени, лента со алатки за Explorer и други. [b] Забелешка: [/ b] Софтверот достапен овде не е најновата верзија. Посетете ја новата веб-стра…
10

PortableApps.com

https://PortableApps.com е најпопуларното преносно софтверско решение во светот што ви овозможува да го земете омилениот софтвер за Виндоус со вас. Работи во која било папка на cloud drive (Dropbox, Google Drive, OneDrive, итн.), На кој било преносе…
11

Sweet Home 3D

Sweet Home 3D е апликација за внатрешен дизајн кој ви помага брзо да го нацртате планот на вашата куќа, да закачите мебел на неа и да ги посетите резултатите во 3D.
12

Password Safe

Безбедна лозинка е алатка за бази на податоци со лозинка. Корисниците можат да ги чуваат своите лозинки безбедно шифрирани на своите компјутери. Една сигурна комбинација ги отклучува сите нив.
13

WinMerge

WinMerge е алатка за Виндоус за приказ и спојување на визуелна разлика, како за датотеки така и за директориуми. Премногу е корисно за да одредите што се сменило помеѓу верзиите во датотеката, а потоа да ги споите тие промени. WinMerge има поддршка …
14

Freeplane

Апликација за мапирање на ум, управување со знаење, управување со проекти. Развијте, организирајте и комуницирајте ги вашите идеи и знаење на најефикасен начин.
15

qBittorrent

Напреден и мулти-платформа клиент BitTorrent со убав кориснички интерфејс Qt, како и веб-интерфејс за далечински управувач и интегриран пребарувач. qBittorrent има за цел да ги задоволи потребите на повеќето корисници додека користат што е можно пом…
16

Mumble

Mumble е софтвер со отворен извор, ниско латентно, висококвалитетно говорно разговор првенствено наменето за употреба додека се игра. Вклучува поврзување на играта, така што гласот од другите играчи доаѓа од правецот на нивните карактери и ехо откаж…
17

WinSCP

WinSCP е популарен слободен SFTP и FTP клиент за Виндоус, моќен управувач со датотеки што ќе ја подобри вашата продуктивност. Тој нуди лесен за употреба GUI за копирање датотеки помеѓу локален и далечински компјутер користејќи повеќе протоколи: Amaz…
18

Greenshot - Screen Recorder

Greenshot е лесна софтверска алатка за слики од екранот за Виндоус која брзо креира слики од екранот на избраниот регион, прозорец или цел екран; можете дури и да снимите комплетни (скролувачки) веб-страници од Internet Explorer. Greenshot лесно заб…
19

Windows Directory Statistics

WinDirStat (Статистика на директориумот Виндоус) е прегледувач на статистика за користење диск и алатка за расчистување за Windows. На стартување, WinDirStat еднаш го чита целото дрво на директориумот, а потоа го презентира во три корисни погледи: -…
20

Vuze - Azureus

Вузе (порано Азуреус) е исклучително моќен и прилагодлив клиент на BitTorrent. Пребарувајте и преземете torrent-датотеки. Репродукција, конвертирање и транскрипција на видеа и музика за репродукција на многу уреди како PSP, TiVo, XBox, PS3, iTunes (…