Список на проекти : Операционен систем - Linux

1

FileZilla®

FileZilla® е клиент со вкрстена платформа FTP, SFTP и FTPS со огромен список на карактеристики, кој поддржува Windows, Mac OS X, Linux и многу повеќе. Динамичните алатки на FileZilla ви помагаат лесно да пренесете датотеки помеѓу вашата локална маши…
2

KeePass

KeePass Password Safe е бесплатен, отворен извор, лесен и лесен за употреба, лозинка за Windows, Linux и Mac OS X, со пристаништа за Android, iPhone / iPad и други мобилни уреди. Со толку многу лозинки што треба да ги запомните и потребата да се раз…
3

Stellarium

Stellarium овозможува 3D фото-реалистично небо во реално време со OpenGL. Прикажува везди, соstвездија, планети, маглини и други работи како земја, пејзаж, атмосфера итн.
4

FreeFileSync

FreeFileSync е бесплатен софтвер со отворен извор кој ви помага да ги синхронизирате датотеките и да ги синхронизирате папките за Windows, Linux и macOS. Тој е дизајниран да го заштеди вашето време во поставување и водење резервни копии на податоци,…
5

Apache OpenOffice

Бесплатна алтернатива за алатки за продуктивноста на Office: Apache OpenOffice - порано позната како OpenOffice.org - е пакет софтверски софтвер за продуктивност со отворен извор кој содржи процесор за зборови, табела, презентација, графика, уредник…
6

Rigs of Rods

Rigs of Rods е 3Д симулатор игра каде можете да возите, летате и да испловите разни возила користејќи точен и уникатен мотор за физика со меко тело. Од 2014 година, развојот продолжи на https://github.com/RigsOfRods/rigs-of-rods Ажурирање: 10/30/201…
7

Audacity

Зачудливоста веќе не е во „SourceForge“. Зачудливоста може да се преземе преку веб-страницата AudacityTeam, наместо тоа: https://www.audacityteam.org/download/ Добросталивоста е бесплатен, лесен-за-користење, мулти-песна аудио едитор и рекордер за W…
8

Sweet Home 3D

Sweet Home 3D е апликација за внатрешен дизајн кој ви помага брзо да го нацртате планот на вашата куќа, да закачите мебел на неа и да ги посетите резултатите во 3D.
9

FreeMind

Мапирање со умови, а во исто време и хиерархиски уредник кој е лесен за ракување, со силен акцент на преклопување. Овие две не се навистина две различни работи, само два различни описи на една апликација. Често се користи за знаење и управување со с…
10

Password Safe

Безбедна лозинка е алатка за бази на податоци со лозинка. Корисниците можат да ги чуваат своите лозинки безбедно шифрирани на своите компјутери. Една сигурна комбинација ги отклучува сите нив.
11

Freeplane

Апликација за мапирање на ум, управување со знаење, управување со проекти. Развијте, организирајте и комуницирајте ги вашите идеи и знаење на најефикасен начин.
12

qBittorrent

Напреден и мулти-платформа клиент BitTorrent со убав кориснички интерфејс Qt, како и веб-интерфејс за далечински управувач и интегриран пребарувач. qBittorrent има за цел да ги задоволи потребите на повеќето корисници додека користат што е можно пом…
13

Mumble

Mumble е софтвер со отворен извор, ниско латентно, висококвалитетно говорно разговор првенствено наменето за употреба додека се игра. Вклучува поврзување на играта, така што гласот од другите играчи доаѓа од правецот на нивните карактери и ехо откаж…
14

XAMPP

XAMPP е многу лесен за инсталирање на Apache Distribution за Linux, Solaris, Windows и Mac OS X. Пакетот вклучува веб-сервер на Apache, MySQL, PHP, Perl, FTP-сервер и phpMyAdmin.
15

Vuze - Azureus

Вузе (порано Азуреус) е исклучително моќен и прилагодлив клиент на BitTorrent. Пребарувајте и преземете torrent-датотеки. Репродукција, конвертирање и транскрипција на видеа и музика за репродукција на многу уреди како PSP, TiVo, XBox, PS3, iTunes (…
16

Cool Reader

CoolReader е брз и мал крос-платформа читач на е-книги базиран на XML / CSS, за работна површина и рачни уреди. Поддржани формати: FB2, TXT, RTF, DOC, TCR, HTML, EPUB, CHM, PDB, MOBI. Платформи: Win32, Linux, Android. Пренесено на некои уреди базира…
17

TCPDF - PHP class for PDF

TCPDF е PHP класа за генерирање на PDF документи без да бара надворешни наставки. TCPDF поддржува UTF-8, Unicode, RTL јазици, XHTML, Javascript, дигитални потписи, баркодови и многу повеќе. ВАНО: Оваа верзија наскоро ќе биде обележана како амортизир…
18

DVDStyler

DVDStyler е крос-платформа бесплатна ДВД-авторска апликација која им овозможува на видео-ентузијастите да создадат ДВД-а со професионален изглед. DVDStyler обезбедува над 20 шаблони за мени ДВД, овозможувајќи ви да креирате свои сопствени дизајни на…
19

jEdit

jEdit е уредник за текст на програмерот напишан на Јава. Ја користи алатката за свинг за GUI и може да се конфигурира како прилично моќно IDE преку употреба на нејзината архитектура на додатоци.
20

ophcrack

Ophcrack е крекер за лозинка за Windows, базиран на размена на време на меморија користејќи табели со виножито. Ова е нова варијанта на оригиналното тргување на Хелман, со подобри перформанси. Закрепнува 99,9% од алфанумеричките лозинки за неколку с…