7-Zip

Бесплатно архив на датотеки за екстремно висока компресија

7-Zip е архив на датотеки со висок однос на компресија. Можете да користите 7-Zip на кој било компјутер, вклучително и компјутер во трговска организација. Вие не треба да се регистрирате или да платите за 7-поштенски патент. 7-Zip работи за Windows 7, Vista, XP, 2008, 2003, 2000, NT, ME и 98. И таму е пристаниште со верзијата на командната линија до Linux / Unix. Поголемиот дел од изворниот код е под GNU LGPL лиценцата. УНДАР-кодот е под мешана лиценца со GNU LGPL + unRAR ограничувања. Проверете ја лиценцата за детали.

Преглед

7-Zip е архивар со датотеки со висок сооднос на компресија за формати ZIP и GZIP, што е помеѓу 2 до 10% подобро од неговите врсници, во зависност од точните тестирани податоци. И 7-Zip го засилува сопствениот 7z архивски формат кој исто така нуди значително поголем однос на компресија од неговите врсници - до 40% поголем! Ова е главно затоа што 7-Zip користи LZMA и LZMA2 компресија , со силни поставки за компресија и големини на речници , за да ја забави, но многу да ја подобри густината. Ако zip-алатката ја добива својата привлечност од неговата способност ефикасно да ги компресира датотеките, тогаш 7-Zip докажува дека има малку о магија.

7-Поштенски на прв поглед

Откако без напор ќе ја преземете и стартувате 7-поштенската пошта, брзо ќе го откриете неговиот едноставен и лесен за навигација. Главната лента со алатки содржи најчесто користени карактеристики на 7-Zip и има неколку менија што ви овозможуваат да копате подлабоко во себе. На пример, копчето Екстракт ви овозможува лесно да пребарувате или прифатите основен директориум за дестинација за вашата датотека, додека менито Погледни содржи папка историја, а менито Омилени ви овозможува да заштедите до десет папки. 7-Zip исто така се интегрира во менијата Windows Explorer, прикажувајќи ги архивите со датотеки како папки и обезбедувајќи алатник со функции за влечење и паѓање. Вие исто така може да наизменично помеѓу единечен или двоен поглед.

Детали за производот

7-Zip нуди неколку карактеристики што го прават една од најдобрите опции за софтвер за компресија наоколу. На пример:
 • Отворена архитектура - Изворниот код ја користи GNU LGPL лиценцата, додека unRAR-кодот е под мешана лиценца со GNU LGPL + unRAR ограничувања.
 • Висок однос на компресија - Користејќи свој 7z формат со компресија LZMA и LZMA2, односот на компресија на 7-Zip е до 40% поголем од неговите врсници. За форматите ZIP и GZIP, 7-Zip обезбедува сооднос на компресија што е за 2-10% подобар од PKZip и WinZip.
 • Силен енкрипција AES-256 - Ова вклучува и заштита на лозинка на датотеки и шифрирање на имиња на датотеки.
 • Способност за употреба може да ги компресира, конвертира или методите за криптирање orНа пример 7-поштенски код:
  • Поддржува пакување и распакување за 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP и WIM.
  • Поддржува распакување само за ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR, и З.
  • Поддржува можност за само-вадење за формат 7z.
 • Интегрира со Windows Shell - Користејќи ги неговите опции од менито, можете да интегрирате 7-Zip во менито Windows Shell .
 • Моќен управувач со датотеки и верзии на командната линија - Исто така, постои додаток за FAR Manager.
 • Локализации за 79 јазици - Овој вид на поддршка е зошто 7-Zip е омилениот бесплатен софтвер за компресија во светот.

Добрите

Конс

7-Zip е лесен за преземање и употреба, се отвора и компресира најмногу сè, а има и екстензија за Windows школка. Интерфејсот е малку редок и така се и упатствата, но програмата работи како шарм како и да е.

Брзи спецификации

 • Верзија: 9.22
 • Датум на додавање: 2 март 2013 година
 • Оперативни системи: Виндоус

Коментари