Список на проекти : Кориснички интерфејс - Win32 (MS Windows)

1

7-Zip

7-Zip е архив на датотеки со висок однос на компресија. Можете да користите 7-Zip на кој било компјутер, вклучително и компјутер во трговска организација. Вие не треба да се регистрирате или да платите за 7-поштенски патент. 7-Zip работи за Windows …
2

Notepad++

Проектот за Notepad ++ се префрла во GitHub: https://github.com/notepad-plus-plus/notepad-plus-plus
3

KeePass

KeePass Password Safe е бесплатен, отворен извор, лесен и лесен за употреба, лозинка за Windows, Linux и Mac OS X, со пристаништа за Android, iPhone / iPad и други мобилни уреди. Со толку многу лозинки што треба да ги запомните и потребата да се раз…
4

Stellarium

Stellarium овозможува 3D фото-реалистично небо во реално време со OpenGL. Прикажува везди, соstвездија, планети, маглини и други работи како земја, пејзаж, атмосфера итн.
5

Media Player Classic Home Cinema: MPC-HC

Класично домашно кино Media Player (MPC-HC) е исклучително лесен, медија плеер со отворен извор за Windows®. Класично домашно кино Media Player ги поддржува сите вообичаени формати на видео и аудио датотеки што се достапни за репродукција. Врз основ…
6

Audacity

Зачудливоста веќе не е во „SourceForge“. Зачудливоста може да се преземе преку веб-страницата AudacityTeam, наместо тоа: https://www.audacityteam.org/download/ Добросталивоста е бесплатен, лесен-за-користење, мулти-песна аудио едитор и рекордер за W…
7

Classic Shell

Класичен Шел додава некои карактеристики што недостасуваат на Виндоус 7, 8, 8.1 и Виста како класично стартно мени, лента со алатки за Explorer и други. [b] Забелешка: [/ b] Софтверот достапен овде не е најновата верзија. Посетете ја новата веб-стра…
8

PortableApps.com

https://PortableApps.com е најпопуларното преносно софтверско решение во светот што ви овозможува да го земете омилениот софтвер за Виндоус со вас. Работи во која било папка на cloud drive (Dropbox, Google Drive, OneDrive, итн.), На кој било преносе…
9

CamStudio - Screen Recorder

CamStudio ги снима екранот и аудио активност на вашиот компјутер за да креирате видео-датотеки со AVI и ги претвора во флеш видео клипови со брзина на ширина, блиц до Flash (SWF). CamStudio исто така ви овозможува да додавате наслови на екранот или …
10

FreeMind

Мапирање со умови, а во исто време и хиерархиски уредник кој е лесен за ракување, со силен акцент на преклопување. Овие две не се навистина две различни работи, само два различни описи на една апликација. Често се користи за знаење и управување со с…
11

Password Safe

Безбедна лозинка е алатка за бази на податоци со лозинка. Корисниците можат да ги чуваат своите лозинки безбедно шифрирани на своите компјутери. Една сигурна комбинација ги отклучува сите нив.
12

WinMerge

WinMerge е алатка за Виндоус за приказ и спојување на визуелна разлика, како за датотеки така и за директориуми. Премногу е корисно за да одредите што се сменило помеѓу верзиите во датотеката, а потоа да ги споите тие промени. WinMerge има поддршка …
13

Mumble

Mumble е софтвер со отворен извор, ниско латентно, висококвалитетно говорно разговор првенствено наменето за употреба додека се игра. Вклучува поврзување на играта, така што гласот од другите играчи доаѓа од правецот на нивните карактери и ехо откаж…
14

WinSCP

WinSCP е популарен слободен SFTP и FTP клиент за Виндоус, моќен управувач со датотеки што ќе ја подобри вашата продуктивност. Тој нуди лесен за употреба GUI за копирање датотеки помеѓу локален и далечински компјутер користејќи повеќе протоколи: Amaz…
15

Greenshot - Screen Recorder

Greenshot е лесна софтверска алатка за слики од екранот за Виндоус која брзо креира слики од екранот на избраниот регион, прозорец или цел екран; можете дури и да снимите комплетни (скролувачки) веб-страници од Internet Explorer. Greenshot лесно заб…
16

Windows Directory Statistics

WinDirStat (Статистика на директориумот Виндоус) е прегледувач на статистика за користење диск и алатка за расчистување за Windows. На стартување, WinDirStat еднаш го чита целото дрво на директориумот, а потоа го презентира во три корисни погледи: -…
17

DOSBox

DOSBox емулира целосен компјутер x86 со звук и ДОС. Неговата главна употреба е да извршите стари игри со ДОС на платформи кои немаат ДОС (Виндоус 7, 8, 8.1 и 10 / Linux / FreeBSD / Mac OS X)
18

XAMPP

XAMPP е многу лесен за инсталирање на Apache Distribution за Linux, Solaris, Windows и Mac OS X. Пакетот вклучува веб-сервер на Apache, MySQL, PHP, Perl, FTP-сервер и phpMyAdmin.
19

Vuze - Azureus

Вузе (порано Азуреус) е исклучително моќен и прилагодлив клиент на BitTorrent. Пребарувајте и преземете torrent-датотеки. Репродукција, конвертирање и транскрипција на видеа и музика за репродукција на многу уреди како PSP, TiVo, XBox, PS3, iTunes (…
20

Cool Reader

CoolReader е брз и мал крос-платформа читач на е-книги базиран на XML / CSS, за работна површина и рачни уреди. Поддржани формати: FB2, TXT, RTF, DOC, TCR, HTML, EPUB, CHM, PDB, MOBI. Платформи: Win32, Linux, Android. Пренесено на некои уреди базира…