Windows Directory Statistics

Прегледувач на статистика за користење диск и алатка за расчистување за Windows

WinDirStat (Статистика на директориумот Виндоус) е прегледувач на статистика за користење диск и алатка за расчистување за Windows. На стартување, WinDirStat еднаш го чита целото дрво на директориумот, а потоа го презентира во три корисни погледи:

- Списокот со директориум, кој наликува на погледот на дрвото на Windows Explorer, но е подреден по големина на датотека / подмножество,
- Трејлето, кое го покажува целата содржина на дрвото на директориумот веднаш,
- Продолжениот список, кој служи како легенда и покажува статистика за типовите на датотеки.

Посетете го блогот WinDirStat за повеќе ажурирани информации за програмата.

Забелешка: Ако барате алтернатива на WinDirStat за Linux, тогаш ја барате KDirStat (apt-get install kdirstat на Дебиан-деривати), а алтернативата за WinDirStat за MacOS X е Диск Инвентар X или GrandPerspective.

  • Преглед на списокот со директориуми
  • Преглед на тренд
  • Приказ на листа со наставки

Коментари